Kihelkonna põhikoolis algas jõulunädal juubeliga

Kihelkonna põhikooli kokk Aili Sõber võttis eile vastu õnnesoove sõpradelt, õpilastelt, õpetajatelt ja paljudelt-paljudelt lähedastelt. Tunnustatud toidutegija jõudis jõulukuu 18. päeval oma esimese juubelini – viiekümnenda verstapostini.

„Ta on niivõrd hea kokk, et paremat ei tea tahta. Meie lastel on alati kõhud täis. Õpilaste toiduportsud ei ole piiratud. Igaüks võtab taldrikule niipalju kui tahab. Aili Sõbra tehtud supid ja praed on väga maitsvad.

Tervisekaitsespetsialistid on meie koka valmistatud toite väga kõrgelt hinnanud. Aga mis kõige tähtsam – lapsed söövad ja kiidavad, õpetajad samuti,” tunnustas direktor Enda Torga oma kooli kokka.

Õpilaste koolilõuna maksab kinni Kihelkonna vallavalitsus. Õhtuse toidukorra eest tuleb pikapäevarühma laste vanematel natuke maksta.
Õpetaja Kai Kallas: „Kui lähme õpilastega matkale, siis teeb Aili meile kaasa saaremaist pannileiba või kooki. Kooli köögist saab kõike – kas või jääd katkiläinud põlvele või plastpudeli vee jaoks, et reisile kaasa võtta.”
Aili Sõber ise jäi Oma Saarele endast rääkides tagasihoidlikuks. „Teen lihtsat kodust toitu. Kartul ja üldse kõik köögivili tuleb meile erasektorist. Liha saame Tallinna külmhoonest ja produkte toome teistestki kauplus-ladudest,” teavitas meisterkokast juubilar.

Koolisööklast vabadel päevadel ei anna Aili Sõpra teadvad-tundvad inimesed talle hõlpu mitte üks raas. Tunnustatud kokka kutsutakse tihti pulma, juubelisünnipäevadele, peielauda katma ja teistele tähtsündmustele.

Juubelit tähistas hiljuti ka inglise keele õpetaja Marianna Teär

„Marianna on kogu oma teadliku elu olnud pedagoog. Õpilaste meelest annab ta ainet väga hästi. Meie kooli lõpetanud ja keskkooli edasi läinud õpilased hindavad Mariannat väga heaks inglise keele õpetajaks, kes on nendele kõva põhja alla ladunud,” ütles direktor Enda Torga.

Jõulukohvik ja Pipi

Pühapäeval käisid kooli tublimad õpilased Tallinnas „Pipi Pikksuka” etendust vaatamas. „Haaratud olid kõik klassid. Sõita sai 45 last, niipalju oli bussis kohti. Reis oli kooli kulul. Õpilastele meeldis,” tegi direktor Tallinna sõidust kokkuvõtte.
Eilsest reedeni on koolis avatud jõulukohvik, kus õpilastele pakutakse maiustusi. Kohviku dekoreerisid lapsed ise. „Kui väljas lund ei ole, ehk tuleb siis kohvikus õige jõulumeeleolu,” arvas Enda Torga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)