Asuküla sai ootekoja

Asuküla sai ootekoja

 

Eelmisel aastal asutatud Kaarma külaseltsi esimene suurem projekt oli Asuküla bussiootepaviljoni ehitamine. Seltsi rahataotlusele reageeris positiivselt kohalik omaalgatusprogramm, kust saadi 10 000 krooni, ja 1500 krooniga toetas Kaarma vallavalitsus.

Ehitise aluspõhja rajamise, liiva ja killustiku muretsemise ning kohaleveo võttis vald enda kanda. Paviljoni ehitasid valmis oma valla meistrimehed firmast SPV.

Väikese majakese pidulikul avamisel olid rõõmsad nii seltsi liikmed, ehitajad, külaelanikud kui ka liinibussi juht, kes kiitis Kaarma külaseltsi hakkajaid inimesi.

Lindilõikamistseremoonial tänas Kaarma külaseltsi esimees Ea Velsveebel-Greenwood kõiki kaasaaitajaid. Külaelu eestvedaja loodab, et nii täiskasvanud kui ka kooliõpilased kena väljanägemisega uusehitist hoiavad. „Me tahame seda veelgi ilusamaks ja kodusemaks muuta. Loodan, et keegi siin grafitit tegema ei hakka. Hoiame üheskoos seda majakest, mis annab bussiootajaile varju vihma, tuule ja tuisu eest,” rääkis külaseltsi juht.

Kõrgelt hindas Kaarma külaseltsi tegevust esimese suurema projekti elluviimisel Saare maavalitsuse peaspetsialist Leo Filippov. „See on positiivne näide, kuidas tuleb asja ajada. Koostöö sujus kõigis valdkondades. Külaelanikele vajalik ehitis tuli kena välja. Tulemus on nüüd kõigile vaadata,” tunnustas Leo Filippov seltsi ettevõtlikkust.

Seltsi liikmed pidasid juba maha ka toreda aastalõpupeo ja kavandasid plaane uueks aastaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)