Saaremaa Liha- ja piimaühistu pakub Saaremaa liha- ja piimatööstust Vjatšeslav Leedole (4)

Saaremaa Liha- ja piimaühistu pakub Saaremaa liha- ja piimatööstust Vjatšeslav Leedole

 

Saaremaa liha- ja piimaühistu juhatus ja Saaremaa liha- ja piimatööstuse nõukogu otsustasid ühiselt teha ühistu volinike koosolekule ettepaneku müüa lihatööstus ettevõtja Vjatšeslav Leedole kuuluvale AS-le Saare Finants.

Saaremaa liha- ja piimaühistu juhatuse esimees Aarne Lember ütles Oma Saarele, et 350-liikmeline ühistu volinike koosolek hakkab lihatööstuse müümise ettepanekut arutama tõenäoliselt jaanuari teisel nädalal. „Müügi üle käib praegu veel vaidlusi ning kui osanikud ei ole nõus, siis jääb müük ära,” lausus Lember.

Pakkumise kohaselt maksab ettevõtja Vjatšeslav Leedole kuuluv AS Saare Finants lihatööstuse eest 55 miljonit krooni, lisaks võtab ostja üle kogu lihatööstuse laenukoorma ja muud kohustused. Pakkumise kogumaksumus on umbes 80 miljonit krooni. Lisaks vajab tööstus kohe vähemalt 20 miljoni kroonist investeeringut.

Kogu müügist saadav raha on kavas paigutada piimatööstuse kaasajastamisse ning Euroopa Liidu nõuete täitmisse. Lemberi sõnul on piimatööstuse tulu läinud seni valdavalt talunikele piimaraha maksmiseks, investeeringuteks pole sisuliselt midagi jäetud.

„Eesmärgiks oleks kombinaadi Saaremaale jäämine ning kindlasti edasiarendamine, mitte hävitamine. Kombinaadil on hetkel erinevatel põhjustel seisak, kuid tunnen jõudu siiski praeguste juhtidega olukorda parandada. Töökohad kindlasti säilivad ja tahaks väga loota, et ka kvaliteet säilib või muutub isegi paremaks ning toodang jääb naturaalseks, mitte ei minda üle palju levinud „pudrutootmisele”,” kommenteeris ostuhuvi Vjatšeslav Leedo (pildil).

Ühistu liikmete seisukohalt on lihatööstus vähemtähtis kui piimatööstus, kuna enamik liikmeid on piimatootjad. Lihatootmine on paljudele neist vaid kõrvalharu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)