Kuressaare võib juurde saada veel ühe SPA-hotelli (5)

Kuressaare võib juurde saada veel ühe SPA-hotelli

 

Kuressaares Pikal tänaval asuv vana teenindusmaja on seisnud juba aastaid tühjalt. Hoonest võib aga pärast põhjalikku renoveerimist saada märkimisväärse suurusega hotell.

Kevadel soomlaste käest teenindusmaja vallavarana ostnud ehitusfirma Primus PR OÜ juht Priit Riim märkis, et täpsemast äriplaanist on veel vara midagi rääkida. „Hetkel pole me veel konkreetseid kokkuleppeid sõlminud ja seetõttu ei oska ka öelda, kes hakkab renoveeritud hoonet pärast selle valmimist opereerima.”

Pikk 26 ehitatava hotelli ühe võimaliku operaatorfirmana on välja pakutud Tallinna vanalinnas hotelli haldavat Baronsit. „Plaanid on, aga täpsemalt selgub kõik uuel aastal,” kommenteeris Baronsi Saaremaale laienemist Barons Hotels juhatuse esimees Toomas Kapsta. Baronsi võimalikku tulekut Saaremaale ei eitanud ka Priit Riim, kuid ta lisas, et hetkel on kaalumisel veel teisigi arenguvariante.

Riim sõnul pole renoveerimistöödega veel alustatud ja praegu kindlustatakse vana hoone põhikonstruktsiooni.

Vahetult pärast endise teenindusmajahoone omandamist kaalus Primus PR OÜ ka selle maatasa lammutamist. Ehitusekspertiis aga selgitas, et lammutamist pole vaja, sest olemasoleva hoone konstruktsioonid on kindlad.

Käesoleva aasta mais arhitektibüroos OÜ Asum Arhitektid valminud eskiisprojekt näeb ette ehitada Kuressaares Pika ja Vete tänava vahelisele krundile, kus varem oli teenindusmaja, 154-kohaline spaa-hotell.

Tulevase hotelli eskiisprojektist võib välja lugeda, et hoone maht peaks säilima olemasoleval kujul. Uus hotell tuleb neljakorruseline, netopinnaga 4837 ruutmeetrit – vaid hoone Vete tänava poolsele küljele on esialgsete kavade kohaselt plaanis juurde ehitada 780 ruutmeetri suurune spaa.

Tulevase hotelli peasissepääs peaks jääma praegusele asukohale. Sellele lisaks võimaldatakse sissepääs ka Vete tänava poolt. Endise teenindusmaja juurde kuulub veel Pika ja Vete tänavaga risti asetsev paekivist hoonekompleks, mis vastavalt eskiisprojektile säilitatakse olemasolevas mahus.

Praegu juba olemasolevale neljakorruselisele hoonele lisatakse rõdud ning muudetakse hoone fassaadi kujundust. Et luua Kuressaare vanalinna jaoks sobiv fassaad, kasutatakse materjalidena klaasi, vineeri ja krohvi. Parkimiskohad rajatakse tulevase hotelli nii Pika kui ka Vete tänava poolsele küljele. Eskiisprojekt näeb ette ka praeguse kõrghaljastus säilitamise.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 53 korda, sh täna 1)