Krevera nostalgiaõhtu

Jaa, vanade majade jutt – ikka kuulen ma seda, seepärast talvel mul ongi uneta ööd.
Vanades majades tuksub me Eestimaa süda, nendes on memmede lootused, rõõmud ja tööd…

Nii algab tänavune Krevera nostalgiaõhtu “Näha, mis olnud, mis ees…”. Nostalgiaõhtute enam kui kümne aasta pikkune traditsioon kasvas välja SÜG-i jõulunädala üritustest ja on pärast 1995. aastat olnud seotud kooli mälestuspäevaga. Sel õhtul on võimalus kiires jõulueelses askelduses aeg maha võtta, kuulata head luulet ja proosat ning ei puudu ka muusikaelamus. Õhtu eripäraks on, et kava on kokku pandud mitmesugustest proosa- ja luuletekstidest.

Tänavu satub vanaisa mahajäänud majja kaks noort inimest, kes avastavad esivanemate raamatukastist eripalgelist ja huvitavat materjali ning kui nad neid raamatuid sirvivad, hakkavad tekstid elustuma. Mõeldakse armastusest, lähedaste kaotamisest, lapsepõlvemuredest ja paljust muustki. Tekstide valik ulatub Lydia Koidulast Doris Karevani ja Anton Hansen Tammsaarest Viivi Luige proosani. Meeleolu aitavad luua Krevera noormehed Jörgen Liik ja Priidu Aardam, kellelt kuulete nii nostalgilist kitarrimuusikat kui ka südamesseminevaid laule.

„Tänased mured kõik unusta ära,
kell hilist tundi kui lööb,
kuu valge naeratus tuppa sul särab…”

See Rauno Pehka lihtne unelaul lõpetab etenduse ja annab loodetavasti publikule pärast meie loo nägemist kauneid mõtteid kaasa ka edasiseks.

Krevera nostalgiaõhtu toimub täna kl 20 SÜG-i aulas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)