Jagati maakonna kultuuripreemiaid

Eile jagati Kuressaare kultuurikeskuses maakonna kultuuripreemiaid. „Kultuuril oli hea aasta,” ütles Valve Heiberg oma avasõna, lisades, et sel aastal oli palju traditsioonilisi üritusi, mis õnnestusid hästi, ning ka uusi üritusi, mille tähendus suureneb ehk tulevikus.

XI korda maakonnas välja jagatav H. Krummi nimeline preemia läks kultuurikandjale Heinrich Männale.
Kultuuripärli preemia, mille andis üle Eesti Kultuurkapitali juhataja Raul Altmäe, läks Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi ühise otsusega Andres Paasile.

Kultuuripärli preemia antakse aastas igas maakonnas ühele kultuuritegijale. Preemia suurus on 20000 krooni ja see raha tuleb Kultuurkapitali nõukogult. Kuigi Kultuuripärli preemia anti sel aastal välja esimest korda, loodetakse sellest kujunevat ilus traditsioon. Tiiu Maripuu, Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi esimees, ütles Paasi iseloomustuseks: „Üks inimene käib mandrilt igal aastal tegemas niisugust tippüritust, kuhu tulevad ka mandrilt selle muusika austajad kohale. Ja tulevad Saaremaa kammermuusika päevadele juba 12 aastat järjest!” Andres Paasi sõnul tekitab preemia erilise tunde ja innustab jätkama.

Edasi anti kätte kultuuripreemiad tunnustamaks maakonna kultuuritööd

Ülle Reinsood premeeriti kui maakonna laulukirjutajat, suurepärast Lümanda naiskooride juhti ja Kihelkonna kirikumuusikapäevade vedajat. Lilian Västerit tunnustati kui Leisi VäRKSi ehk Leisi pärimuslaagrite üht eestvedajat. Lümanda kultuurimaja juht Ulvi Põld pälvis preemia nii kultuurimaja juhtimise kui ka tubli tantsujuhitöö eest. Teenekat jalgrattaspordi arendajat Ülo Arget premeeriti seoses 70-nda juubeliga ja elutöö eest.

Tagantjärele õnnitleti ka kaht preemia laureaati, kes on oma preemia juba mandril kätte saanud. Eesti Rahvusliku Folkloorinõukogu Pärimuskultuuri auhinna pälvis tänavu Leisi VäRKS. Ning Saare maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks 2006 on tunnistatud Janne Sepp Pihtla raamatukogust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)