Sõrve tipus on nähtud õliseid linde

Sõrve säärel linnuvaatlusi teinud ornitoloog teatas eile Keskkonnainspektsioonile, et ta nägi esmaspäeval Sääre tipus 32 õlise kõhualusega auli. Linnud olid lennuvõimelised ja aktiivsed.

Samas leiti rannalt õliseid kiletükke, joogitopsikute pakendeid ja muid naftasaadustega määrdunud jäätmeid. Eile pärastlõunal tuli ka teade, et naftasaadustega määrdunud jäätmeid on avastatud ka Vahase saare läänerannikul.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul reostusallika kohta info praegu puudub, kuid kuna aulid on avamerelinnud, siis on tõenäoline, et see reostuslaik on hulpinud kusagil rannikust kaugemal.

Rannajoont käis uurimas Sääre piirivalvekordoni toimkond, kes rannast õlireostust ei avastanud. Regulaarset rannikuvaatlust jätkatakse.
Olukorda on kohapeal kontrollimas keskkonnakaitse inspektorid koos ornitoloogiga ja Riikliku Looduskaitsekeskuse Saare regiooni töötajad.
Eile lõuna ajal startis Tallinna lennuväljalt ka Piirivalve lennusalga meeskond, et teha vaatlusi mere kohal. Viimati teostas lennusalk nimetatud piirkonnas mereseiret pühapäeval, siis ühtegi märki võimalikust reostusest
ei täheldatud.

Kuna vaatluse hetkel oli merel torm ( tuult 25 m/s ja lainekõrgus üle kolme meetri), siis ei pidanud piirivalve väga tõenäoliseks, et merepinnal õlireostust nähakse. Piirivalve jätkab järgnevatel päevadel reostuspiirkonnas aktiivset seiret kaardistamaks võimaliku merereostuse ulatust ja liikumist.
Rannalt leitud jäätmete koristamise korraldab kohalik omavalitsus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)