Homme avatakse Gennadi Jeltsovi maalinäitus

13. detsembril kell 11 avatakse Kuressaare linnuse keldrikorruse näituse
saalis Gennadi Jeltsovi maalinäitus “Mitmekesisuse ühtsus ka Jeltsovi kunstis.Leegitseva armastuse maailm”.

Gennadi Jeltsov on sündinud 1959. aastal Kiviõlis, lõpetanud 1976. aastal Kiviõlis keskkooli ja Jõhvis kunstikooli, misjärel asus edasi õppima Ivanovo kunstikoolis. Ivanovos esines ta ka kunstikooli lõpetamise eel 1981. aastal oma esimese personaalnäitusega.

1980. aastate keskpaigast peale on Gennadi Jeltsov oma töid näidanud mitmel pool Virumaal, Tallinnas ja Tartus, samas üpris tihti ka Venemaal. Samuti on tema töid näitustel eksponeeritud Saksa- ja Prantsusmaal. Sellegipoolest on ta kunstnikuna eestlastele võrdlemisi vähetuntud. Kirjanik Peeter Sauteri sõnutsi on Gennadi Jeltsov Eesti sisepagulane ning arvatavasti mitte ainus. Ometi on tegu huvitava loomeinimesega, kelle taiesed on väärt, et neid tundma õppida.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)