Endel Loo õpetas taas kunstiõpilasi

Endel Loo õpetas taas kunstiõpilasi

 

Kuressaare ametikooli kunstiõpetajad Leelo Leesi ja Vilma Mägi pidasid oma õpilastega koolitunni Raegaleriis, vaadates kunstnike Leo Lapini ja Endel Loo ühisnäitust „Pärimustega kahasse” ning kuulates endise koolmeistri Loo loengut peremärkidest ja loometööst üldse.

„Endel Loo on nii huvitav isiksus, vitaalne mees, kes teab palju ja oskab põnevalt õpetada ning juttu vesta. Noored võtavad tema õpetussõnad ja põhitõed omaks. Oma laiahaardelist maailmanägemust oskab ta emotsionaalselt kuulajateni tuua. Seitse aastat oli ta meie kolleeg ametikoolis. Nüüd said teda kuulata ja Loo loomingut näha praegused õpilased,” rääkis ideest koolitund Raegaleriis läbi viia õpetaja Leelo Leesi.

Õpilased jätsid Endel Loo loengust meelde sõnad: lihtsus, kompositsioonielemendi „tühi ruum” ja julgus. Staažikas õpetaja julgustas noori julgelt katsetama ja loomingus lähtuma just põhimõtetest, mida nii tema ise kui ka Leonhard Lapin on omaks võtnud – tühi ruum ja lihtsus.
„Vahest sobib peremärk jõuluvana kingikotti poetamisekski. Sellest oleks ju rõõmu kogu perele,” tegi Loo kuulajatele vallatu ettepaneku.
Aare Laine

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)