Pensionärid õpivad keskkonnanõustajateks

6. detsembril hakkas MTÜ Roherood koolitama pensionäre, kes koonduksid tulevikus ökomeeskondadesse ja aitaksid Tallinna peresid keskkonnaalaselt nõustada.

Üldeesmärgiks on kasvatada elanike keskkonnateadlikkust aktiivsete pensionäride abil, kes ei ole seni huvikohast rakendust leidnud. Koolitus võimaldab aru saada kodumajapidamise energia- ja veesäästu ning jäätmete sorteerimise võimalustest, samuti teevad meeskonna liikmed läbi juhendatud õppenõustamise.

Koolituse lõpetanud koonduvad ökomeeskondadeks. Iga ökomeeskond tegeleb mitme perega, keda pikema aja jooksul nõustatakse. ”Ristipered” saavad päeviku, milles registreeritakse kodune energia- ja veetarbimine, samuti tehakse kindlaks tavapäraselt tekkivate jäätmete kogus. Edaspidi külastab nõustaja peresid regulaarselt et koos arutada säästuvõimalusi ning jälgida muudatusi tarbimises.

Projekti idee pärineb Soomest, kus Helsingis ning Lahtis tegutsevad 2–4 liikmelised ökomeeskonnad juba 10 aastat. Teada on samasugune kogemus veel kümnest riigist.

Projekti rahastab Tallinna linnavalitsus. Kuigi hetkel on ettevõtmine Tallinna-keskne,plaanib keskkonna aktivist Leo Filippov moodustada keskkonnahariduse roherühma ka Saaremaale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)