Kleron Kiirend võitis Norras pronksi

Detsembri alguses osalesid noored maadlejad Saaremaa Raskejõustiku Klubist Oslos toimunud rahvusvahelisel turniiril, kus Kleron Kiirend saavutas pronksmedali. Tegemist oli kohaliku maadlusklubi korraldatud turniiriga, millest võtsid osa 14 riigi maadlejad üle maailma. Kleronile, kes seni on saavutanud erinevaid medaleid Eesti võistlustel, oli see rahvusvahelistel võistlustel esimene kordaminek.

Norra pealinnas toimunud Oslo Open 2006 võistlustest võtsid meie maadlejad osa juba mitmendat korda. Sedakorda mindi võistlustulle nelja noorteklassi ja kahe juuniormaadlejaga. Saarlastest edukaim oli Kleron Kiirend, kes võisteldes noorte kehakaalus kuni 63 kg, saavutas pronksmedali.

Treener Olev Kiirendi sõnul tuli Kleron võitjaks kahes vägagi tasavägises matšis. Poolfinaalis pidi ta vastu astuma füüsiliselt endast tugevamale norralasele. Kleron oli matšis domineerivam pool, kuid omaenda hooletuse tõttu tuli vastu võtta seljakaotus. Seega jäi noormaadleja laeks poolfinaal ja pronksmedal. „Kleron on edasi arenenud,” tunnistas treener. „Ta on üle saanud kartusest, mis valdas teda endast füüsiliselt võimekamatega maadeldes.”

Kiirendi hinnangul võib osaliselt rahule jääda ka teiste maadlejate esinemisega. Rainer Pihlas (69 kg), Elar Vahter (juuniorid 69 kg) ja Siim Nelis (juuniorid 63 kg) seekord veel võidurõõmu maitsta ei saanud, kuid nähtu annab lootust, et tulemused peagi paranevad. Eelkõige on vaja hankida kogemusi.

Mihkel Mägi (54 kg) oli treeneri arvates kindel esikohapretendent, kuid millegipärast ei suutnud ta oma võimeid realiseerida. Võistkonna noorim, 11-aastane maadleja Karla Kirch (42 kg) oli sunnitud võistlema endast neli aastat vanematega ja pidi seetõttu leppima viimase kohaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)